5 NİSAN
Tarih: 4.04.2020| Okunma Sayısı: 739

1958 yılından bu yana kutlanmakta olan Avukatlar günü 1987 yılından bu güne Türkiye Barolar Birliğinin genel kurul kararı ile resmi hüviyet kazanmıştır.5 Nisan Avukatlar günümüzü kutluyor tüm meslektaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Bu vesileyle mesleğimize yıllarca hizmet etmiş fakat bugün aramızda bulunamayıp, ahirete intikal eden çok değerli meslektaşlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere yargının bağımsızlığı, yargılama faaliyetinin adil olması bakımından hayati öneme sahip, vazgeçilmez bir nitelik arz etmektedir. Ancak yargının gerçek anlamda bağımsızlığının en temel şartı, hatta olmazsa olmazı, savunmadır. Savunma olgusu evrensel nitelikte temel hak ve özgürlüklerin yanı sıra tüm hak ve özgürlüklerin en önemli ve vazgeçilmez bir unsurudur. Temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi hak arama özgürlüğüdür. Bu özgürlüğün, bireylerce Avukatlar aracılığıyla kullanıldığı bilinen bir gerçektir. Avukatlık mesleğinin toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma ve devletimizin kurumsal felsefesine yerleşmesi en büyük dileğimizdir. Yargının temel unsuru ve demokratik hukuk sisteminin ayrılmaz öğesi avukat meslektaşlarımın ayrıca vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği herşeyden önce gelmektedir. Her yıl 5 nisanda Baromuz tarafından kutlanan “5 Nisan Avukatlar Günü” etkinlikleri ilimizde 24 Ocak tarihinde meydana gelen deprem ve de içinde bulunduğumuz COVİD-19 Pandemi virüsü sebebiyle iptal edilmiştir. Bu Sebeple; Birey hak ve özgürlüklerin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün varolmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan değerli Meslektaşlarımın tekrardan 5 Nisan Avukatlar gününü kutlar saygılar sunarım.

Av. Mustafa YENTÜR

ELAZIĞ BARO BAŞKANI