KINAMA YAZISI
Tarih: 17.07.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3207

BASIN VE KAMUOYUNA


             İnsanlığın ve medeniyetin ulaşmış olduğu bu seviyeden sonra, savunmasız insanlara saldırıp ve onları  vahşice  öldüren, kimyasal gazlarla zalimlik yapan ve merhametsizlik eden  İsrail ’i  lanetliyoruz.

            Dünyada yaşayan Yahudi nüfusu 15 milyon bile değilken, mazlum Filistinlilere bu kan ve gözyaşını akıttıran İsrail’lilerin ırkçı yaklaşımlarını, nüfus olarak çoğunluğu yakaladıklarında hayal bile etmemiz mümkün değildir. Ancak bu zalimler, zulmede zulmede bir gün dünyayı  ayağa kaldırarak kendi sonlarını hazırlayacaklarından da şüphemiz yoktur. Çünkü Allah’a ve Kur’an a inanıyorsak bu husus bize açıkça bildirilmektedir. Bu sınavda tüm dünya devletlerine düşen insani vazifelerini  ne kadar  yapıp yapmadıklarıdır. Şunu açıkça belirtmek gerekir ki  hiçbir yerde zulüm ebedi olarak devam etmemiş ve zalimlerin saltanatı bir mutlaka sona ermiştir.

            Eğer biz bir islam ülkesi olarak, 2010 yılına kadar veto ettiğimiz İsrail’in OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ) üyeliğini kabul eder, silah ticaret ve ekonomik ilişkileri kesmez isek daha çok zulümleri görmeye devam ederiz. Bütün bu olanlara rağmen İslam ülkeleri arasında Filistin  davasını sahiplenen Türkiye ve İran dışında maalesef kimse yoktur. Suudi Krallar, bu zulme sözlü dahi bir tepki vermiyorlar. Dünyada bu kadar  Müslüman nüfus ve devletler var iken, halen İsrail ve onun koruyucusu Amerikan mallarının bu kadar çok tüketilmesi  ne acı bir durumdur. Bu konularda en ciddi tepkiyi gösteren Şili ve Venezuella’nın İsrail büyük elçiliğini kapatarak sınır dışı etmeleri ve ekonomik ilişkileri askıya almalarını da takdirle karşılıyoruz. Bu tepkilerin tüm dünyaya yayılması canı yürekten temennimiz olup ülkemizin de artık bu zalim İsrail’le ilişkilerini tamamen bitirmesi gerekmektedir.

            Yine IŞİD konusunda şunları belirtmek istiyorum: Zulmün ve savunmasız insanların katlinin kol gezdiği, çocukların ve kadınların öldürüldüğü bir örgütün adı İslam olamaz. İslam haksızlığı ve zulmü  kabul etmediği gibi adil olmayı emreder. Ayrıca Amerika’nın işgali sırasında savaşmayan ve ırak topraklarının işgaline göz yumanlar,bu gün vahşet videolarıyla savunmasız insanların kafalarına kurşun sıkmayı marifet saymaktadırlar. Bu sapkınların yapmak istedikleri İslama zarar vermek ve islam düşmanlığıdır.İslam insanları ayırmaz ve haksız yere onların katline  izin vermez.Cenabı Allah maide suresi 32.ayetinde mealen buyuruyor ki “Kim bir insanı, bir can karşılığı veya yer yüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse ,o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kimde birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa , sanki bütün insanları yaşatmış gibi olur” denmektedir. Dolayısıyla İslam’ın bakışı bu şekildeyken IŞİD’i islami bir camianın temsilcisi olarak göstermeye çalışmak abesle iştigaldir.

            Sonuç olarak masum Filistin halkına karşı Gazze’de İsrail’in başlattığı kara harekatını lanetliyor ve bu savaşın son bulması için tüm dünya devletlerini mazlum Filistin halkının  yanında yer almaya davet ediyoruz.

                                                                                              Av.Adnan DEMİR

                                                                                        ELAZIĞ BAROSU BAŞKANI

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

28.03.2024
AV. MELİH EFE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.