TBB DUYURU
Tarih: 2.02.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2506

DUYURU NO:2015/2

Konu: Kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin alabileceği hakkında.

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu gereğince zorunlu müdafi olarak görev yapan avukatların, mahkeme kalemlerinden duruşma zabıtlarına aslı gibidir kaşesi basılarak onaylanmasını talep ettiklerinde; anılan belgenin harçsız onaylanarak avukatlara verilmesi gerektiğine dair Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimler sonucunda Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 24.12.2014 gün ve 76969 sayılı yanıt ekte sunulmuştur. Bahsi geçen yazıda özetle,

• Aslına uygunluğu onaylanan suretlerin, 5271 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikteki düzenlemelerin bir istisnasını oluşturduğuna dair herhangi bir kayıt bulunmadığı,
  • Bu nedenle kovuşturma aşamasında müdafiin dosya içerisinde bulunan diğer tüm belge ve tutanaklar gibi duruşma zabıtlarının onaylı suretlerini de harç ödemeksizin temin edebileceği belirtilmiştir.

<<<Mart 2024><<
Mart 2024