Baro Başkanımızdan Kamuoyuna Duyuru
Tarih: 3.05.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 2273

Resmi ilişkilerde ve törenlerde protokol kurallarına uyulması için azami gayret gösterilmesi hakkında.

Türkiye İş Bankası, başlattığı “81 İlde 81 Orman” projesi kapsamında Elazığ’da da bir “İş Bankası Ormanı” oluşturmaya karar vermiş, 3 Mayıs Salı günü Elazığ’a 22 km uzaklıktaki Çatalharman Mevkii’nde fidan dikim töreni gerçekleştirmiştir. Söz konusu törene başta Elazığ valisi olmak üzere çeşitli kamu ve özel sektör temsilcileri davet edilmiştir. Tarafımıza da gönderilen davet üzerine Elazığ Barosunu temsilen biz de törende hazır bulunduk.

Ancak üzülerek belirtelim ki, törende resmi nezaket ve görgü kurallarına aykırı durumlarla karşılaştık. Bizim için her insan, temsil ettiği bir kurum olmasa da haddizatında değerlidir, davet edildiği yerde ilgi görmeli ve kendisine yer gösterilmelidir. Davetli kişi bir kurumu temsil ediyorsa bu konuda daha bir hassas davranılmalı, illerdeki protokol listesi göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kurallardan haberdar olan herkes bilir ki, Baro başkanları illerdeki protokol listesinde “ilk on kişi” içerisinde yer alırlar. Protokol kurallarına uyulması nezaket açısından gereklilik, protokol açısından zorunluluk arzeder.

Bu protokol kuralları İş Bankası yetkililerinin de malumudur. Ama maalesef Elazığ Barosunu temsilen hazır bulunduğumuz törende bizi karşılayan bir muhatap bile bulamadık. Törende resmi nezaket kurallarına aykırı bir şekilde oturum düzeni alınmış, bize herhangi bir yer bile ayrılmamıştır. Bu düzensizlik sadece baromuza karşı değil, diğer kurumlara karşı da bir saygısızlık olarak değerlendirilmelidir.

Neticede İş Bankası´nın “81 İlde 81 Orman” projesini anlamlı bulduğumuzu ve desteklediğimizi belirtmek isteriz; ancak Çatalharman Mevkii’nde fidan dikim törenini tertip edenleri, nezaket kurallarına aykırı ve ciddiyetle bağdaşmayan davranışlarından dolayı da kınıyorum. Bundan sonra da İş Bankası yetkililerinin düzenleyeceği programlarda nezaket kurallarına azami gayret göstermelerini ümit ediyorum. Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Av. Adnan DEMİR

Elazığ Barosu Başkanı