Baro Başkanımızın Basın Açıklaması
Tarih: 25.04.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 1713

Değerli meslektaşlarım,

 

 

 

 

 

 

 

Elazığ Barosu, önceki başkanımızın görevinden ayrılması üzerine beş adayla 24.04.2011´de seçime gitmiştir. Gerçekleşen seçim neticesinde meslektaşlarımızın uygun görmesiyle Elazığ Barosu´na başkan seçilmiş bulunmaktayım. Öncelikle bize güvenerek bizden desteklerini esirgemeyen meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca çoğulcu temsil anlayışı doğrultusunda başkan adayı olan arkadaşlarıma ve bu adaylara desteğini açıkça ortaya koyan meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum.

 

 

 

Kanaatimizce baro başkanlığına seçilen kişi; kendisini seçenlerin değil tüm meslektaşlarının hukukunu korumak, hukukun üstünlüğü sağlamak için çalışmak zorundadır.

Zira yasada da baroların amacı; "avukatlık mesleğini geliştirmek, tüm meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlâkını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak" şeklinde belirtilmiştir. Baro genel sekreteri olarak görev yaptığımız dönemde bu amaçlar doğrultusunda hareket ettiğimiz gibi bundan sonra da baro başkanı olarak bu sorumluluklarımızın bilincinde olacağız.

 

 

 

Her meslek gurubunda meslek ahlakına aykırı davranışlarıyla saygınlığını yitiren fertlerden söz edebiliriz. Ama meslektaşların oluşturduğu kuruluşların saygınlığını/meşruiyetini kaybetmeleri kabul edilemez. Biz, adil yargılamada bağımsız savunmayı temsil ederek en önemli sac ayağı olan avukatlık mesleğinin saygınlığını arttırmak için bütün gayretimizle çalışacağız.

Bu arada avukatlık mesleğine tarihi süreçte yüklenen bir takım anlam ve sorumlulukları, hukukçu olarak unutmamamız gerekiyor. Mesela ünlü bir Romalı devlet adamı olan Caton, avukatı “konuşmasını, inandırmasını bilen namuslu adam” şeklinde tanımlamıştı. Rönesans döneminde avukat, “yumuşak, sakin, Tanrıdan korkan, hakikatı ve adaleti seven” kişi olarak tanımlanmıştı. Yine ülkemizde daha önceden avukatlara; himaye ve yardım eden, kendisine başvuranlara sığınak olan kişi manasında “muhami” denilirdi. Bütün bu yakıştırmalar esasen ne kadar zor bir mesleğe talip olduğumuzu da göstermektedir. Bu gurur verici tarihi beklentiler ışığında görevimizi ifa etmeyi temenni ederek meslektaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Meslektaşlarımızla birlikte, bana ve arkadaşlarıma inanarak bizlere fikirleriyle yön veren Elazığ kamuoyu, basın kuruluşları ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum.Elazığ Barosu olarak, en büyük hedefimiz meslektaşlarımız başta olmak üzere Elazığ adliyesi ve değerli hemşehrilerimize katkılar sağlamaktır.

 

 

 

Elazığ Barosu olarak sadece meslektaşlarımızı değil, korunmaya değer hakkı olan herkesi hukukun üstünlüğü için dayanışmaya bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             Av. Adnan DEMİR

                                                                                                                             Elazığ Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

24.04.2024
AV. MELİH EFE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.