Baro Başkanımızda Kınama Mesajı
Tarih: 14.06.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 3947

12.06.2011 tarihinde Ağrı ili Doğubeyazıt ilçesinde değerli meslektaşımız Av. Özal TÜRKMEN’in Adalet sarayı önünde fiili ve sözlü saldırıya maruz kaldığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Avukatlar, İnsan hakları ve özgürlüklerin tavizsiz savunucularıdır. Adil yargılama ancak ve ancak bağımsız savunma ile mümkündür. Savunmayı göz ardı edenlerde unutmamalıdır ki bir gün mutlaka onlarında savunulmaya ihtiyaçları olacaktır. Savunmanın olmadığı bir hukuk devletinin düşünülmesi mümkün değildir. Avukatlık mesleği kamu hizmeti niteliğinde olup yargının en bağımsız tarafıdır. Şiddetin ve kişisel saldırıların cezasız ve takipsiz kalması bağımsız savunmayı ve avukatlık mesleğinin icrasını her gün daha da zorlaştırmaktadır.

Bütün bu değerlendirmeler ışığında polise düşen görev avukatlara saldırı değil, avukatın mesleğini icra edebilmesi için yardım ve koruma sağlamaktır. Meslektaşımız ve onun şahsında mesleğimizin onuruna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda bulunan kişi hakkında ilgili amirlerce gerekli tahkikatın yapılarak cezalandırılmasını umuyor, ayrıca meslektaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz .

Av.Adnan DEMİR                                                                                                                                              Elazığ Barosu Başkanı
                                                                                   Doğu ve Güneydoğu Baroları Sözcüsü

ADIYAMAN   BAROSU                                            KARS BAROSU

AĞRI BAROSU                                                         ŞANLIURFA BAROSU