Elazığ Barosu Duyuru
Tarih: 20.07.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 3754

CMK YÖNETMELİĞİNE GÖRE GÖREVİN İFASI SIRASINDA VE EVRAKLARIN BAROYA TESLİM ANINDA
UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1-A)Soruşturma evresinde, kolluk görevlileri huzurunda ifade alımına giren avukat; cumhuriyet savcılığı ve sorgu hâkimliğinde de ifade alımına katılacaktır. Şayet haklı bir mazereti bulunduğunda soruşturma aşamalarının herhangi birinde bulunmazsa, bulunduğu aşamaya sayısına göre tarifedeki miktarı hak edecektir. Örneğin; Nöbetçi avukat soruşturma evresinde kollukta ifade alımına katıldı fakat savcılık ve sorgu hâkimliğindeki ifade alımına katılmadığında tarifede belirtilen bedelin 1/3 oranındaki miktarı alabilecektir.

1-B) Nöbetçi avukat soruşturma aşamasında ( soruşturma evresi: kolluk, savcılık ve sorgu hâkimliğinden oluşmaktadır.)sadece kollukta veya savcılıkta veya sorgu hâkimliğinde hukuki yardımda bulunup serbest meslek makbuzunu ücretin tamamı üzerinde düzenlerse; bu durumda Yönetmelik gereği avukata ödenen miktar soruşturma veya dava açılmışsa kovuşturma dosyasına makbuzu ile bildirildiğinden fazla almış olduğu miktar tespit edileceğinden ilgili avukat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yasal işlem yapılır.

2-Kovuşturma evresinde avukatın görevlendiği dosya görevsizlik kararı verilerek dosya yargılama yapıldığı il veya ilçe içindeki üst dereceli mahkemeye gönderildiğinde; dosyayı aynı avukat takip edecek alt derecedeki mahkeme ücreti ödenmişse üst derecedeki mahkeme ücretinin farkı kendisine ödenecektir. Alt derecedeki mahkeme ücreti kendisine ödenmemişse üst derecedeki mahkeme ücreti ödenecektir.

3-Talimatla alınan ifadelere kesinlikle nöbetçi avukat girmeyecektir. Barodan mahkeme tarafından yazılı talepte bulunulacaktır. Talimatla alınan ifadeler ve yol tutuklamalarında mahkemesine göre o mahkemenin tarifedeki ücretin yarısı ödenecektir.

4-Görevli avukat hukuki yardımı yaptıktan sonra tutanağın onaylı suretini, tutanak birden çok sayfa olması halinde ilk ve son sayfaların onaylı suretini alacaktır. Bu onay işlemi yol gideri için verilecek evrak içinde geçerlidir.

5-Nöbetçi avukat nöbet saatlerinde sadece soruşturma evreleri için görevlidir. Soruşturma evreleri dışında ve nöbet saatleri haricinde (baro tarafından kendisine hukuki yardımın yapılması için verilen talimat hariç) hiç bir şekilde hukuki yardımda bulunmayacaktır. Aksinin yapılması halinde hukuki yardım yaptığı evraka ilişkin önceden olduğu gibi ödeme yapılmayacaktır.

BARO TARAFINDAN EVRAK TESLİMİ İSTENİLDİĞİNDE, YAPILMASI GEREKENLER

1)-Kovuşturma evrakları için baro tarafından kendisine verilen görevlendirme yazısının aslı, zabıt tutanağının onaylı suretini (mahkeme tarafından onaylanacaktır) verecektir. Ayrıca form doldurulmayacaktır.

2) Zorunlu Yol gider için şu ana kadar matbu olarak kullanılan yol gider belgesindeki Elazığ Barosu ibaresi çıkartılacak sadece ZORUNLU YOL GİDER PUSULASI OLARAK düzenlenip imza eksiklikleri olmayacak, gidilen yerin adı, mahkemesi ve dosya numarası kesinlikle yazılacaktır.

3)-Soruşturma evraklarında; Cumhuriyet Başsavcılığından evrakın tam veya yarım olduğu tespiti yapılacak soruşturma evrakının soruşturma numarası mutlaka yazılacaktır.

4)-Cmk evrakları hukuki yardımın yapıldığı Cumhuriyet Başsavcılığına göre tasnif edilip merkez adliyesi ve Askeri mahkeme için birer suret fazla olarak tanzim edilip ayrı ayrı dosyalar halinde teslimi istenen süre içinde baroya verilecektir.

5- Serbest Meslek makbuzu evrak tesliminde kesilmeyecek baro tarafından inceleme yapıldıktan sonra toplam tutar tespit edildikten sonra mesajla çağrılıp Baro Cmk sevisinde TEK MAKBUZ şeklinde fatura edilip işlem fişi imzalanacaktır.

5-) Evraklar belirtilen şekilde tanzim edilmeyip baroya teslim edildiğinde Yönetmelik gereği evraklar ödemeye gönderilemeyecek ve iade edilecektir.20.07.2011
 
                                                                                                       Av. Kudreddin ŞAHİN
                                                                                                          CMK SORUMLUSU

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

19.04.2024
AV. MELİH EFE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.