VEKALET ÜCRETLERİNİN BELGELENDİRMESİ HK.

Değerli Meslektaşlarım,
        İcra Dairelerinde para ödemelerine ilişkin olarak serbest meslek makbuzu kesme zorunluluğu uygulamasına ilişkin sorun tarafıma bir kısım meslektaşlarımız tarafından iletilmiş olup bu sorunun ortadan kaldırılması için yapmış olduğum girişimleri bilgilendirme açısından sizlerlede paylaşmak istiyorum.
        Yapmış olduğum araştırmalarda sorunun kaynağının 2011 yılındaki teftişe gelen müfettiş tavsiyelerinden kaynaklandığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu hususta
diğer adliyelerde çıkan sıkıntılarla ilgili yapılan yargılamalar sounucunda 19/10/2010 tarihinde yargıtayın vermiş olduğu karar doğrultusunda meslektaşlarımızın fatura kesme zorunluluğunun olmadığını yetkililere izah ettik. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Sn. Ayhan TOSUN ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Yargıtay kararı ve müfettiş tavsiyelerini birlikte kaleme alarak icra dairesi aracılığıyla görüş istenilmesi sonucuna vardık. Bu hususta da Elazığ 1.İcra Müdürlüğü 05/01/2012 tarihli yazısıyla görüş istemiş bulunmaktayız. Yapmış olduğum telefon görüşmesinde Hukuk İşleri Genel Müdürümüzce Yargıtayın görüşünün geçerli olduğu, Vergi Usulu Kanunu genel tebliği ile serbest meslek makbuzunun istenilemeyeceği, bu yazışmaya en kısa sürede cevap verilerek bu sorunun ortadan kaldırılacağı belirtilmiştir.
       Bu hususta Baromuza gerek yargıtay kararları ve gerekse bilgilendirme hususunda yardımcı olan değerli Ağabeyimiz sayın Av. Behiç CANTÜRK'e  teşekkür ediyor, İcra Dairelerindeki işlemlerinizde bu şekilde hareket edilmesi hususunu bilgilerinize saygıyla sunuyorum.

Av. Adnan DEMİR
                                                                                   Elazığ Baro Başkanı

İLGİLİ YAZIYA AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ..

/uploads/23/CMK/1.pdf