BASIN BİLDİRİSİ

DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ!

15 Temmuz 2016 gecesi, devlet ve millet olarak en zor hafta sonlarından birini yaşadık. Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren cuntacı bir grup, ülkemizi büyük bir kaosa sokacak darbe girişiminde bulunmuştur.

Ülkemizde belki de uzun süreli bir iç savaşa yol açabilecek darbe teşebbüsü, milletimizin inancı ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir. Halkımızın bu cesaretini, kararlılığını tebrik ediyorum. Darbe teşebbüsüne direnirken vefat edenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir daha ülkemize böyle acı olayın yaşanmamasını temenni ediyorum.

Halkına, meclisine ateş eden caniler, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu canilerin arkasındaki güçler titizlikle araştırılmalı ve gereği yapılmalıdır.

Hükümeti düşürme teşebbüsünden öte millete yapılmak istenen bu darbenin arkasında, yerine göre stratejik ortak olarak görülebilen; ama aslında ülkemize huzuru çok gören dış güçlerin olduğu göz ardı edilmemelidir. Püskürtülen bu darbe girişimi; milletimize özellikle idarecilerimize kısır çekişmelerden, ataletten, yolsuzluklardan uzak durarak sorumluluk ahlakını kuşanmak gerektiğini, aksi halde millet olarak daha büyük felaketlerle karşılaşılabileceğimizi göstermiştir.

Tüm darbe teşebbüslerini şiddetle kınıyor; millet olarak darbe teşebbüsüne gösterdiğimiz cesaretin de toplumsal yozlaşmadan uzaklaşmamıza, daha dirençli bir toplum haline gelmemize vesile olmasını diliyorum.

Av. Adnan DEMİR

Elazığ Barosu Başkanı