Baro Başkanımızdan Yargının Zirvesine Ziyaret
Elazığ Baro Başkanımız Av. Rüstem Kadri Septioğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Anayasa Mahkemesi üyeliğine TBMM tarafından seçilen Av. Celal Mümtaz Akıncı’yı Ankara’da makamında ziyaret etti.

Başkanımız Av. Rüstem Kadri Septioğlu,Anayasa Mahkemesi üyeliğine TBMM tarafından seçilen Afyon Baro Başkanı Av. Celal Mümtaz Akıncı’nın Anayasa Mahkemesi yemin törenine katıldı ve ayrıca makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile makamında görüşüp beraber öğlen yemeği yiyen Başkanımız Av. R.Kadri Septioğlu, yemekte Başkan ile sohbet ederken, Haşim Kılıç’ı Elazığ’a davet etti. Septioğlu, Haşim Kılıç’ın bu daveti olumlu karşılayarak programını ayarlayıp en kısa sürede Elazığ’a ziyarete geleceğini belirtti.

Sohbette, Anayasa’da yapılan değişiklikle bireysel başvuruları karara bağlamak üzere mahkeme bünyesinde bir başkan ve dört üyeden oluşan iki bölüm oluşturulduğunu, en geç iki yıl içinde hazırlıklar tamamlanarak şikayetlerin kabul edilmeye başlanacağının öngörüldüğünü belirten Haşim Kılıç, “Anayasa Mahkemesi asli görevi, bireyin doğuştan ve sadece insan olmasından dolayı sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerini korumak olduğunu ayrıca Anayasa yargısı hak ve özgürlüklerin güvensidir” dedi.