O HAKARET TÜM HUKUK CAMİASINA YAPILMIŞTIR
Tarih: 13.05.2024| Okunma Sayısı: 117

Baro Başkanımız  Av. Melih Efe, yargı mensubu tarafından meslektaşına yönelik “çık lan dışarı” ifadesinin tüm hukuk camiasına yapıldığını ifade ederek, kabul edilemez bu muameleyi şiddetle kınadıklarını söyledi.

“ADALET TARAFSIZ ŞEKİLDE TECELLİ EDECEKTİR”

“Bu olay, yargı mensubu tarafından meslektaşımıza sarf edilen “Çık lan dışarı!” ifadesiyle, sadece meslektaşımıza değil, tüm hukuk camiasına yapılması bir hakarettir” diyen Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe; “Bu türden profesyonellikten uzak davranışlar, yargı makamının ciddiyetini ve adaletin bağımsızlığını doğrudan zedeler. Mahkeme salonlarının, hukukun üstünlüğünün sağlandığı adaletin tarafsız bir şekilde tecelli ettiği kutsal mekânlar olduğunu hatırlatır, bu tür olayların Türk yargı sisteminde yeri olmadığını vurgularız.

“HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERİP SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Elazığ Barosu olarak, ilgili hâkim hakkında gerekli disiplin soruşturmasının başlatılması ve görevden uzaklaştırılması için derhal harekete geçilmesini talep ediyoruz. Ayrıca bu olayın peşini bırakmayacağımız gibi hukuki süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz. Adaletin savunucusu olarak, meslektaşlarımızın haklarını korumak ve hukukun üstünlüğünü sağlamak adına her türlü mücadeleyi vereceğimizi belirtir, bu tür davranışları sergileyen yargı mensuplarını kınadığımızı ve yargı içindeki bu tür tahkir edici tutumların karşında olacağımızı açıkça ifade ederiz” ifadelerine yer verdi:

<<<Haziran 2024><<
Haziran 2024