Sayın Av. Talip ERSÖZ'e yönelik yerel medyada yer alan haberlere ilişkin basın açıklaması.
Tarih: 9.04.2008 23:00:00| Okunma Sayısı: 2940

BASIN AÇIKLAMASI

Bugünlerde yerel medyada, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti’nce yayınlanan, baromuz mensuplarından Sayın Av. Talip ERSÖZ’ÜN- yazılan bir yazı nedeni ile -“gazeteciye çirkin saldırı”sı başlığı ile verilen basın açıklaması, sıkça gündeme gelmeye başlamış ve gerek bu açıklamanın ısrarla gündemde tutulması ve gerekse hadisenin adli makamlara intikal ettirilmesine rağmen sübut bulmuş gibi yansıtılmaya çalışılıyor olması, bizleri derinden üzmüştür.

Şunu özellikle belirtmek isteriz ki; Elazığ Barosu olarak bizler, haksızlıklara tepki gösterilmesinden yana olmak dışında bu konuda her zaman öncü olmaya gayret etmişizdir. Ancak şunu da ifade edelim ki; adli makamlara intikal ettirildiği belirtilen bir konuda, varolduğu iddia olunan hadiseyi, sübjektif bakış açısıyla ve yorumlarla değerlendirmek doğru değildir.

Haberde sıkça; “avukat”, “ Elazığ Barosu” , “hukukçu” tanımlarının kullanılması da meseleyi doğru mecrasından çıkarmış, adeta hukukçularla başkalarının çekişmesi meselesi olarak lanse edilmiştir.

Oysa haberin objesi durumunda bulunan bireyin kişisel özgürlüğü ve haber hakkındaki yorumu en az basın ve iletişim özgürlüğü kadar önemli bir özgürlük alanına tekabül etmektedir.

Bizler, birilerini haklı diğerlerini de kesin olarak haksız gösterecek şekilde yorumlar içeren haberler verilmesinin, kıymetli yerel medyamızı da yıpratacağını düşündüğümüzden bu konuda daha hassas davranılarak meselenin gerçek boyutlarının tam olarak ve özellikle adli makamlarca ortaya çıkarılmasının beklenilmemesinin, bu konuda sabırsız davranılarak; haber objelerinin yıpratılmamasına hassasiyetle özen gösterilmemesinin doğru olmadığı kanaatindeyiz.

Sonuç olarak, meslektaşımız Sayın Av. Talip ERSÖZ’ÜN haksızlığına vurgu yapar nitelikteki haberlerin gerçeklerin tam olarak anlaşılmasından evvel, aceleyle hareket etmekten kaynaklanan ve art niyetli olmadığını düşündüğümüz sübjektif yaklaşımlardan kaynaklandığı kanaatinde olduğumuzdan bu konularda varlığı gerekli titiz tavrın, bu hadise için de gösterilmesinin uygun olacağı kanaatiyle, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.

ELAZIĞ BARO BAŞKANLIĞI

27.04.2024