Baro Başkanımızın TBB Ziyareti
Tarih: 22.12.2009 23:00:00| Okunma Sayısı: 2303


Elazığ Baro Başkanı Av.  Rüstem Kadri SEPTİOĞLU, Ankara’da Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av.Talay ŞENOL’u  Birlik Merkezinde  ziyaret etti.

Elazığ Baro Başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı, ülkenin hukuk gündemini oluşturan konularla ilgili olarak görüş alış verişinde bulundular.

Elazığ Baro  Başkanı,  Nevşehir Kozaklı’da Adalet Bakanı ve Bakanlık bürokratları ile çok sayıda baro başkanının katılımıyla gerçekleştirilen avukatlık meslek sorunları ve yargı reformu stratejisi konularında yapılan toplantı hakkında  izlenimlerini anlattı ve toplantıda yaptığı konuşmayı özetledi.

Erzurum’da YÖK’un düzenlediği “Türkiye’ de hukuk öğretiminin sorunları bağlamında; hukuk fakültelerine öğrenci kabulü, hukuk fakültelerinde müfredat, adalet meslek yüksekokullarının hukuk fakülteleri olan ilişkisi, staj ve mesleğe kabul için gerekli şartlar” konularında yapılan  Çalıştayda bulunduğu için Nevşehir-Kozaklı’ya gidemediğini,ancak TBB Başkan Yardımcısı . Av.Berra Besler ve Türkiye Barolar Birliği  Genel Sekreteri Av. Cengiz Tuğral’ın  Nevşehir- Kozaklı’daki toplantıda Türkiye Barolar Birliği’ni temsil ettiklerini belirten  Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av.Talay Şenol ,  Erzurum’da Atatürk Üniversitesi’nde yapılan bu toplantı ile ilgili değerlendirmelerini sunarak o toplantıda Türkiye’de Barolar Birliği  adına yaptığı konuşma ve Türkiye Barolar Birliği  adına sunduğu rapor hakkında bilgi verdi. Toplantıya dekan düzeyinde katılan hukuk fakültelerinin büyük çoğunluğunun Türkiye Barolar Birliği’nin görüşlerini paylaştığını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek Çalıştayı yöneten YÖK Başkanvekili  Prof.Dr.İzzet Özgenç’in toplantı sonrası basında verdiği demeçte, (Türkiye Barolar Birliği’nin önerisi olan) avukat,hakim,savcı ve noter gibi klasik meslekleri tercih edeceklerin hukuk fakültesi sonrası,staja kabulden önce  bir “Devlet Sınavı” na girme önerilerinin genel kabul gördüğünü ve  bu konuda tavsiyede bulunma kararı alındığını” açıklamasının da avukatlık mesleği açısından taşıdığı öneme değindi.

Elazığ Baro Başkanı özetle, genelde ülkemizin  son derece yaşamsal önem taşıyan sorunlarının bulunduğunu ve özelde de avukatlık mesleğinin, yargının ve hukuk sistemimizin  sorunlarının bulunduğunu ve bu sorunların, barolarımız açısından sorunların tarafı olma sebebiyle büyük önem taşıdığını belirtti. Başkan ayrıca Nevşehir-Kozaklı toplantısında Adalet Bakanı’nın açıklamalarının önemli olduğunu, Adalet Bakanının basında da yer alan haberlerde belirtildiği üzere, “Türkiye Barolar Birliği’nin hazırlayacağı yeni Avukatlık Kanunu Tasarısının TBMM de kabul göreceğini ve ayrıca HSYK’da  baroların ve avukatların  da temsil edilmesi gerektiğini” ifade etmesinin de memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av.Talay Şenol’da bu tespitleri aynen paylaştığını, yargının kurucu unsurlarından olan ve bu nedenle yargı görevi ifa eden avukatların sorunlarının ancak kaliteli avukat yetiştirerek çözümlenebileceğini, kaliteli avukatın  yargıya da kalite getireceğini belirterek bu anlayışla yeni bir avukatlık mevzuatı oluşturma gereğinden sözederek Türkiye Barolar Birliği’nin bu konuda çalışma yaptığını, 78 baro ve barolarımıza kayıtlı yaklaşık 65 bin avukatın da destek ve katkısıyla bu çalışmaların kısa sürede sonuçlandırılabileceğini, gerek Erzurum Çalıştayının ve gerekse Nevşehir-Kozaklı toplantısının barolarımız ve avukatlık mesleği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ziyaret ve görüşme karşılıklı iyi dilek ve temennilerle ve sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş birliğiyle sona erdi.


ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. MELİH EFE
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.